Zimski filmski praznici Kinokluba Karlovac

Kategorija: Vijesti

Članovi i suradnici Kinokluba Karlovac pripremili su filmski program tijekom ovogodišnjih zimskih praznika, u tjednu od 19. do 23.veljače, na više lokacija.filmski-zimski-KKK-2-1024x576.jpg

U ponedjeljak 19. veljače bit će organiziran odlazak u Zagreb na program Filmska NaSTAVa, koji tradicionalno organizira Hrvatski filmski savez. Namijenjen je srednjoškolcima, koji tijekom tjedna gledaju i analiziraju filmove, uz stručne suradnike HFS. Prijave za organizirani odlazak šaljite na mail info@kinoklubkarlovac.hr, najkasnije do 16.02.2024. godine.

U utorak 20. veljače, u Društvenom centru Prostorija (ulica Mije Krešića 4, Karlovac) s početkom u 18:00 sati predavanje će održati Mladen Bošnjak, mladi developer iz Vrhovca, koji se bavi razvojem računalnih igara od rane mladosti. Predavao je i na Srednjoj školi Duga Resa, a gostuje kao predavač diljem Hrvatske. Tema o kojoj će pričati je “Videoigre i film” – o fenomenu gaminga, položaju videoigara u Hrvatskoj posebno unutar audiovizualnog sektora, te utjecaju koji ima na današnju filmsku umjetnost.

U srijedu 22. veljače, u Centru za mlade Grabrik (ulica Maksimilijana Vrhovca 13) s početkom u 18:00 sati u sklopu programa “Analiza filma” karlovački redatelj Saša Poštić predstavit će svoja dva filma “Rakete”  (2021.) i “Skummy” (2023.), oba uvrštena u natjecateljski program mnogobrojnih filmskih festivala. Nakon projekcija, Saša će podijelit svoje iskustvo “behind the scene” te približiti proces njihovog stvaranja. Saša dugi niz godina vodi filmske radionice u udruzi Blank, a bio je i voditelj radionice igranog filma na Školi medijske kulture dr. Ante Peterlić.

U četvrtak 23. veljače, u Društvenom centru Prostorija s početkom u 18:00 sati održat će se prvi u seriji filmskih kvizova koje organiziramo ove godine. Ekipu od maksimalno 4 člana možete prijaviti i putem linka : https://forms.gle/xb4fSY4VHkTjojYo9 najkasnije do 22.veljače. Nema kotizacije za sudjelovanje, a pripremili smo naravno i simbolične nagrade.

Za kraj, u petak 24. veljače, u Centru za mlade Grabrik s početkom u 18:00 počinje novi program “Radionica izrade videospotova”, koji će voditi Pavle Kocanjer, mladi karlovački audiovizualni entuzijast i član Kinokluba Karlovac. Diplomirani je snimatelj na ADU, ali osim snimanja i fotografije bavi se režijom i glazbom. Već 10 godina gura glazbeno akustični projekt Park Sessions, u sklopu kojeg snima glazbenike iz raznih zemalja, na raznim lokacijama po cijeloj Hrvatskoj i šire. Pripremio je radionicu snimanja videospotova. Ukoliko ste zainteresirani, pridružite se od samog početka, već u petak.

Program se održava uz potporu Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra.