Info centar za mlade smješten je u prostoru Centra za mlade u Grabriku, M. Vrhovca 13, Karlovac.

Info centar za mlade...
 • je informativni centar za mlade
 • mladima nudi besplatno korištenje računala i interneta
 • pruža informacije o događanjima, obrazovanju (formalnom i neformalnom), natječajima, zdravlju, pravima, Europskoj uniji
 • daje podršku u realizaciji inicijativa i ideja
 • osigurava stručno pravno i psihološko savjetovanje
 • daje informacije o radu pojedinih udruga kroz izložene promotivne materijale i njihove prezentacije, te se po želji možeš uključiti u njihove aktivnosti ili samo sudjelovati u događanjima
 • pruža stručnu literaturu koju možeš čitati i kopirati ukoliko je nešto interesantno

U info centru za mlade možeš tražiti savjet, riješiti neki osobni problem, pitati sve što te zanima jer

VI IMATE PITANJA – MI NUDIMO ODGOVORE"

 

Gdje i na koji način tražiti informacije, kako iz mnoštva ponuđenih informacija pronaći onu koju trebamo i kako je prilagoditi svojim potrebama i situaciji, od koga tražiti savjete o sitnim ili krupnijim problemima...?  

Info-centar za mlade usmjeren je na opće informiranje mladih i prilagođava se svim pitanjima i potrebama mladog čovjeka, usmjeren na sve mlade u dobi između 13 i 30 godina. Radno vrijeme Info centra za mlade je radnim radom od 9 do 16 sati. U to vrijeme mladi mogu posjetiti i koristiti mogućnosti koje Info-centar nudi. Isto tako, možete nazvati telefonom na broj 047 422 347, ili nam poslati mail s vašim pitanjem, problemom, prijedlogom ili idejom na adresu: info@carpediem.hr

Odgovor ćete dobiti u što kraćem roku, a najduže u roku 3 dana (ovisno i o sadržaju vašeg maila), što svakako uključuje i povjerljivost podataka i sadržaja vaših upita.

Portal za mlade je dio Info centra za mlade i nudi različite informacije iz različitih područja života mladih, događanja u Karlovačkoj županiji te blogove naših volontera. Ukoliko želiš, možeš se pridružiti i volontirati na info portalu za mlade. Javni nam se na info@portalzamlade.info.

 

Područja informiranja mladih u skladu su s Nacionalnim programom za mlade i Gradskim programom za mlade grada Karlovca i grupirana kako slijedi:

 

Informacije i savjetovanje mladima dostupni su:   
 • izravnim kontaktom u prostoru Info-centra,
 • kroz dokumentirane informacije (knjige, letke, video zapise),
 • telefonom,
 • elektroničkom poštom (E-mailom), putem web stranice
 • kroz organizirane radionice i predavanja,
 • kroz povremene posjete školama i drugim gradovima i općinama iz  regije.

Rad Info-centra za mlade temelji se na suradnji s drugim udrugama, relevantnim službama, javnim institucijama, stručnim pojedincima, te na uključivanju volontera.
Info-centar otvoren je za sve mlade ljude bez izuzetka i bez prethodne najave.  

Info centar za mlade vodi udruga Carpe Diem i dio smo Regionalnog info centra za mlade UMKI iz Rijeke. 

Iz Europske povelje o informiranju mladih:
«Respect for democracy, human rights and fundamental freedoms implies the right of all young people to have access to complete, objective, understandable and reliable information on all their questions and needs.»
(From European Youth Information Charter)

«Poštivanje demokracije, ljudskih prava i fundamentalnih sloboda podrazumijeva pravo svih mladih ljudi na pristup cjelovitim, objektivnim, razumljivim i pouzdanim informacijama o svim njihovim pitanjima i potrebama.»