CENTAR ZA MLADE U GRABRIKU SLAVI 16. ROĐENDAN

Kategorija: Vijesti

8. veljače 2008.g. otvoren je Centar za mlade u Grabriku kao mjesto informiranja, edukacije te razvoja nezavisne kulture mladih kojeg su postavili upravo mladi kroz radionice o osnivanju mjesta gdje će mladi provoditi svoje slobodno vrijeme, ali i doprinositi razvoju lokalne zajednice i razvoju civilnog društva.

U petak 9.2.2024, s početkom u 14:00 sati u Centru za mlade Grabrik održat će se rođendanska Hengaonica!!!!!

 CZM_16.jpg

 

U proteklih 16 godina Centar za mlade u Grabriku postao je prepoznatljivo mjesto rada s mladima posebno u području neformalnog obrazovanja, ali i druženja, stjecanja različitih vještina, kvalitetnog provođenja slobodnog vremena i mjesto aktivnog sudjelovanja mladih.

Za njegov uspjeh zaslužno je konstantno praćenje potreba mladih prema kojima se slažu aktivnosti u Centru za mlade i njegovo prilagođavanje potrebama mladih. Također, njegova snaga leži u činjenici da mladi nisu samo pasivni korisnici nego aktivno sudjeluju u kreiranju sadržaja za mlade pa je samim time Centar za mlade u Grabriku pravi inkubator aktivnog sudjelovanja mladih. Otvorenju Centra za mlade u Grabriku prethodile su dvije godine razgovora i sastanaka između mladih, udruga mladih i za mlade, osoba koje rade s mladima, Grada Karlovca te ostalih relevantnih dionika koji su kroz nekoliko radionica osmislili ciljeve, misiju i viziju budućeg centra te njegov model upravljanja i financiranja.

Centar za mlade u Grabriku specifičan je po svom modelu upravljanja i tada je bio prvi centar za mlade u RH kojeg je pokrenula jedinica lokalne samouprave, a koji je dat organizacijama civilnog društva na upravljanje. Centar za mlade u Grabriku okuplja udruge mladih i za mlade, Savjet mladih grada Karlovca, inicijative mladih ali i ostale udruge i pojedince koji provode svoje aktivnosti u prostoru Centra. Rad Centra za mlade temelji se na suradnji s drugim udrugama, relevantnim službama, javnim institucijama, stručnim pojedincima te na uključivanju volontera. Centar za mlade u Grabriku odavno je nadrastao lokalne okvire i postao primjer dobre prakse rada s mladima što potvrđuju brojne nacionalne i međunarodne delegacije te udruge mladih i za mlade koje dolaze u Centar u studijski posjet kako bi se upoznali s našim radom s mladima, ali i naučili kako kvalitetno surađivati s donositeljima odluka i općenito gradskom upravom.

Također, brojne su nacionalne i europske konferencije, okrugli stolovi i predavanja na koje nas organizatori pozivaju kako bi naše iskustvo prenijeli drugima te dali savjete za rad postojećih ili budućih centara za mlade. 

Budući da slavimo „Sweet sixteen“ rođendan, pozivamo sve mlade, ali i ostale da nas posjete u petak 9.2.2024. od 14 do 18 sati u Centru za mlade u Grabriku na rođendanskoj Hengaonici i poslade se slasticama koje smo za posjetitelje pripremili. Hengaonica je stalna aktivnost Centra za mlade u Grabriku kojoj je cilj provođenje slobodnog vremena uz društvene igre.