Predstavnice Grada Pule i Savjeta mladih Grada Pule posjetili Centar za mlade Grabrik u Karlovcu

Kategorija: Vijesti

U četvrtak, 9. ožujka 2023. godine pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivana Sokolov i suradnici te član Savjeta mladih Grada Pule-Pola Ivan Haubrih posjetili su Centar za mlade Grabrik u Karlovcu.

Cilj je bio prikupiti korisne informacije o načinu osnivanja i koordiniranja Centra za mlade Grabrik, koji ima dugogodišnju tradiciju i predstavlja jedan od primjera dobre prakse djelovanja centara za mlade u Hrvatskoj. Centar je osnovan od strane Grada Karlovca u javno-civilnom partnerstvu, gdje Grad dodjeljuje prostor u gradskom vlasništvu udrugama u partnerstvu koje koordiniraju, tj. vode Centar i osigurava određeni iznos za rad Centra iz svog proračuna, a za ostatak financijske stabilnosti udruge se brinu putem apliciranja na različite natječaje i javne pozive.

Karlovac_1.jpg

 

Predstavnici Grada Pule potom su posjetili Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Karlovca, gdje su od pročelnice Draženke Sila-Ljubenko i suradnika također dobili korisne informacije glede postupka osnivanja centra za mlade iz perspektive jedinice lokalne samouprave te izmijenili iskustva glede funkcioniranja Upravnih odjela za društvene djelatnosti dvaju gradova.