Otvoren je poziv za GIF for FUSE 2022.

Kategorija: Vijesti


GIF for FUSE 2022. naziv je 4.izdanja međunarodne izložbe autorskih radova u GIF formatu koja se odvija u sklopu programa filmskog festivala FUSE-Film under Severe Experiment. GIF for FUSE slavi Graphics Interchange Format kao umjetnički medij i formu, te stvara virtualni i stvarni prostor za promociju umjetnika koji se bave izradom autorskih GIFova kroz različite tenike i pristupe.

 


Pozivamo sve zainteresirane autorice i autore na slanje vlastitih GIFova na Otvoreni poziv za umjetnike/ce namijenjen ovogodišnjem izdanju izložbe GIF for FUSE koje će se provoditi u Lipnju 2022 u sklopu FUSE Film Festivala na Maloj Sceni i u Urbanom Parku HD.

„Izložba je inicijalno bila doprinos festivalu koji također slavi ono što je u kontekstu filmske industrije marginalna forma. Izložba je koncipirana tako da komplementira samoj ideji festivala. Ona nudi umjetnički prostor bez cenzure, gabarita i sličnih barijera za autore koji svoje radove teško smještaju u klasične galerijske prostore i izložbene formate.” - Anđela Žapčić (koproducentica)

Kao i prethodnih godina, GIF for FUSE 2022. bit će dostupan kao fanzin u virtualnom i tiskanom obliku (ograničen broj izdanja), izložba s QR kodovima moći će se u vrijeme festivala pogledati u prostoru Male Scene i Urbanog parka, a video instalacija s kompilacijom GIFova bit će prikazana na pročelju zgrade Hrvatskog doma u okviru otvorenja festivala.

UPUTE ZA PRIJAVU:

- Izraditi autorsku GIF animaciju u softveru ili aplikaciji po izboru.

- Rad u GIF formatu veličine do 25MB poslati na mail platformaf12@gmail.com (prijavitelji mogu koristiti i različite servise za slanje datoteka npr. WeTransfer)

- Ne postoji tematsko ograničenje ili ograničenje u broju radova koje pojedinac može poslati na poziv.

- Uz datoteku priložiti informacije o autoru: ime, prezime, kontakt i adresu, instagram ili drugi portfolio (nije obavezno)

- Rok za slanje radova je 01.05.2022.

Suradnici u produkciji: Savez udruga KAoperativa, Kinoklub Karlovac, platforma F12 Izložba GIF for FUSE 2022. odvija se uz potporu Zaklade Kultura Nova, Ministarstva Kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Karlovca.

Sadržaj medijske objave isključiva je odgovornost Saveza udruga KAoperativa*