OTVOREN JE POZIV ZA PRIJAVU RADOVA NASTALIH TEHNIKOM STOP ANIMACIJE STOP MOTION SCENA 2022.

Kategorija: Vijesti


Organizatori programa Stop Motion Scena 2022. pozivaju autore neprofesijskog filma da pošalju svoje uratke nastale tehnikom stop animacije na festival koji će i ove godine biti održan na Maloj sceni Hrvatskog doma u Karlovcu. Program provodi Kinoklub Karlovac u partnerstvu sa Savezom udruga KAoperativa. Podršku pruža i Zaklada "Kultura nova" te je ovogodišnjem programu odobrena financijska podrška Grada Karlovca i Hrvatskog audiovizualnog centra.

 

SMS 2022 vizual

 

 

Stop Motion Scena osmišljen je 2020. godine kao kreativni natječaj tijekom prvog lockdowna (uslijed početka pandemije virusa COVID-19), s ciljem poticanja djece i mladih na kreativni izričaj i stvaranje video uradaka tehnikom stop animacije (eng. stop motion), na uradi-sam principu. Odaziv na natječaj je već tada bio velik pa je 2021. natječaj ponovno proveden kao mali festival DIY stop animacije te nas ove godine dakle očekuje 3. izdanje ovog kreativnog programa.

 

Kako bi video uratci bili uključili u natjecateljski program, potrebno je napraviti kratkometražni animirani film tehnikom stop animacije, a prijavitelji i autori filmova nisu tematski, vremenski, niti dobno ograničeni. Za animiranje je moguće koristiti različite elemente, poput Lego kocki, igračaka sa zglobovima ili mobilnim elementima, pijeska, figura ili elemenata od papira, kolaža, plastelina i drugih materijala, itd. Usnimavanje je moguće koristeće aplikaciju „Stop Motion Studio” (koja je besplatna na Google Play Store-u) ili bilo koji drugi prikladni program za snimanje i/ili montažu. Filmove je mogude prijavljivati individualno ili kao zajedničke radove razreda, videodružina, kreativnih grupa i sl.

POSTUPAK PRIJAVE:
- video uratke je potrebno poslati u mp4 formatu, WeTransferom (online servisom za slanje datoteka, wetransfer.com)
- e-mail adresa na koju se šalju radovi je kinoklubkarlovac.info@gmail.com, s naslovom e-maila “Stop Motion Scena 2022."
- uz datoteku je potrebno navesti ime i prezime autora, godinu rođenja i adresu.
- rok za prijave je 30. 04. 2022.

Zaprimljene radove de ocjenjivati predstavnici Kinokluba Karlovac te de u svibnju biti održana projekcija filmova s dodjelom nagrada na Maloj sceni Hrvatskog doma i pokazna radionica stop animacije u Urbanom parku Hrvatskog doma.