JAVNA TRIBINA O IZBORIMA ZA EUROPSKI PARLAMENT

Kategorija: Vijesti

Povodom Europskog tjedna mladih i Dana Europe udruga Carpe Diem organizira javnu tribinu na temu izbora za Europski parlament koji će se održati u svibnju. Gost javne tribine je Davor Škrlec, zastupnik u Europskom parlamentu. Događaj će se održati u četvrtak, 9. svibnja 2019. u Centru za mlade Grabrik s početkom u 18 sati.

Na Dan Europe, 9.5.2019., udruga Carpe Diem organizira javnu tribinu na temu izbora za Europski parlament. Budući da se bliže izbori, a znamo da postotak izlaska na izbore nije sjajan, ovom javnom tribinom želimo informirati mlade o ulozi Europskog parlamenta u donošenju odluka na nivou Europe te utjecaju na naše živote. Važno je osvijestiti da smo dio europskih građana te da imamo moć djelovati na promjene.

Što je Europski parlament, koja mu je uloga te kako izgleda radni tjedan jednog zastupnika u Europskom parlamentu sudionici javne tribine moći će dobiti iz prve ruke budući da na javnoj tribini gostuje Davor Škrlec, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu. Također, razgovarat ćemo o pogledu na mlade unutar EU, koliko su im važni te koje mogućnosti nam donosi predsjedavanje Hrvatske Europskom unijom od siječnja do lipnja 2020.