INFO-DAN NEFORMALNOG OBRAZOVANJA

Kategorija: Vijesti

Udruga Carpe Diem i Savjet mladih grada Karlovca treću godinu za redom organiziraju Info dan neformalnog obrazovanja koji će se održati u četvrtak, 14. veljače 2019. u Centru za mlade u Grabriku od 10 do 18 sati. Cilj ovog dana je informirati mlade, posebice srednjoškolce, o važnosti cjeloživotnog učenje kojeg čini i neformalno učenje, njegovih ishoda te razvoja kompetencija. 

Europski parlament i Vijeće Europske unije 18. prosinca 2006. godine donijelo preporuku o ključnim kompetencijama za cjeloživotno učenje budući da je zaključilo da prihvaćanjem Europskog okvira treba definirati nove temeljne vještine koje je potrebno steći cjeloživotnim učenjem kao ključnu mjeru europskog odgovora na globalizaciju i prijelaz na gospodarstva utemeljena na znanju, te je naglasilo da su ljudi glavna snaga Europe. Jedna od ključnih komponenti neformalnog obrazovanja je razvijanje tzv. transverzalnih kompetencija koje su danas izuzetno važne posebice za tržište rada.

Povratne informacije od sudionika prošlogodišnjih Info dana pokazale su da su mladi nedovoljno informirani o neformalnom učenju, mogućnošću uključivanja u takve edukacije s jedne strane, a imaju veliki interes o potrebu za uključivanjem, s druge strane. Info dan neformalnog obrazovanja trebao se održati u prosincu prošle godine, ali je iz tehničkih razloga odgođen .

Planirani program:
10:00 – 10:15 Pozdrav i uvodna riječ organizatora
10:15 – 11:15 Debata „Kakvo nam treba obrazovanje?“
11:15 – 12:15 Primjer neformalnog obrazovanja – radionica
12:15 – 12:30 Prezentacija o mobilnosti mladih u svrhu učenja (prezentaciju drže strane volonterke koje volontiraju u udruzi Carpe Diem – Clara, Lisa i Lidia)

13:00 – 14:30 Pizza sa Savjetom (Ručak uz neformalno druženje sa članovima Savjeta mladih grada Karlovca)
14:30 – 15:30 Kompetencija, što je to? (radionica)
15:30 – 17:00 Primjer neformalnog obrazovanja (radionica)
17:00 – 17:30 Prezentacija o mobilnosti mladih u svrhu učenja (prezentaciju drže strane volonterke koje volontiraju u udruzi Carpe Diem – Clara, Lisa i Lidia)