Kinedok projekcija filma: "Bez zaklona"

Kategorija: Vijesti

U četvrtak, 14. siječnja u 20 sati u Centru za mlade Grabrik, održat će se projekcija dokumentarnog filma "Bez zaklona" u okviru Kinedoka. Ulaz besplatan! Film prati život Norija Sharifa, predanog medicinskog brata u hitnoj službi bolnice u Jalawli nedaleko Baghdada. Detaljan opis filma u nastavku teksta.

 Opis filma:

Punih 5 godina, filmska kamera prati Norija Sharifa, predanog medicinskog brata u hitnoj službi bolnice u Jalawli nedaleko Baghdada. Ovo područje danas je poznato i kao središte iračkog “trokuta smrti”, a film daje neposredan uvid u dramatične promjene, priče preživjelih i nezamislive životne situacije. 
Kada mu prijatelj, filmski redatelj, preda malu video kameru i zamoli da snimi svoj život, rezultat toga dnevnika ustrajnosti i patnje ima sirovu neposrednost u kojoj se ogleda ne samo razaranje zemlje te patnje pojedinaca i naroda, već i kako sama empatija postaje kolateralna žrtva sumanotog slijeda zbivanja u Iraku. U trenutnu kada Nori zajedno sa svojom obitelji mora pobjeći iz zemlje, kameru okreće prema sebi.

Facebook event: https://web.facebook.com/events/296628551054703/

Naslov (originalni): Nowhere to Hide
Naslov (hrvatski): Bez zaklona

Vrijeme: 86
Redatelj: Zaradasht Ahmed
Godina: 2016
Zemlja: Norveška, Švedska
Distribucija: East Village Entertainment