Dani otvorenih vrata udruge Carpe Diem

Kategorija: Vijesti

Od 24. do 26. svibnja 2018.g. održat će se Dani otvorenih vrata udruga. Udruga Carpe Diem svoja vrata otvara u četvrtak 24. svibnja 2018. u Centru za mlade u Grabriku.

 

Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske godišnji je događaj koji se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. To je prilika da građani sudjeluju u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama. 

Kao i svake godine, udruga Carpe Diem pridružuje se ovoj manifestaciji i predstavlja svoj rad kroz dva događanja. Tijekom dana promovirat ćemo rad našeg info centra za mlade putem mobilne info točke - info bicikla, na kojem će volonteri udruge informirati građane, posebice mlade, o našem radu. U Centru za mlade u Grabriku, građani će moći upoznati naš rad putem foto dokumentarne izložbe "Naših prvih 10" te putem info pulta na kojem će se naći edukativni i promotivni materijali naših projekata. U poslijepodnevnim satima, svi zainteresirani moći će upoznati volontere koji su u našoj udruzi preko Europske volonterske službe te čuti njihova iskustva i upoznati se sa mogućnostima kroz volonterske projekte u okviru programa Erasmus +. Od 18 sati planirana je Hengaonica, aktivnost druženja uz društvene igre, a od 20 sati projekcija filma "Hvala na kiši" kojeg prikazujemo u sklopu projekta KineDok - zajednički projekt sedam europskih filmskih organizacija za alternativnu distribuciju kreativnih dokumentaraca. Više o filmu možete naći OVDJE.