Nove kreativne radionice u CZM

Kategorija: Staro

altUdruga Carpe Diem organizira dvije nove radionice koje provode strani volonteri udruge koji volontiraju kroz program Europske volonterske službe. Ovaj put se radi o kreativnim radionicama u kojima će uživati svi oni koji vole crtati i glumiti, a kako su voditelji radionica strani volonteri, radni jezik je engleski.

Ako ste kreativni i volite promišljati o aktualnim temama, prijavite se na radionicu Youth Paper – vijesti u slikama. Ne morate se brinuti ako mislite da ne znate crtati, za ovu radionicu je najbitnije da volite crtati. Na radionici polaznici crtaju 2 crteža – prvi je vezan uz neku aktualnu temu koju polaznici sami biraju, a drugi crtež polaznici crtaju na zajedničku temu. Voditeljica radionice će od nastalih crteža napraviti novine koje će biti dostupne online i u papirnatom obliku. Radionica će se održati u srijedu 29. studenog od 16.00 do 18.00 sati, a ovdje se možete prijaviti. Kako su izgledale prošle Youth Paper radionice možete vidjeti na Facebook stranici.

Radionica LARP - Listen at the Maximum Level namijenjena je svima koji vole glumiti i uživljavati se u druge uloge. LARP je engleska kratica za ''live action role playing''. Sličan je teatru, ali je razlika u tome što u LARP-u nema publike i unaprijed zadanog teksta. Svaki sudionik LARP-a ima ulogu i u interakciji je s ostalim sudionicima, a radnju usmjerava moderator koji sudionike uvodi u njihove uloge i radnju. Tema ovog LARP-a je ponovno okupljanje članova benda koji nije nastupao 15 godina te trebaju donijeti odluku o budućnosti svojeg benda. LARP će se održati u srijedu 29. studenog od 19.00 do 21.00 sat, a prijaviti se možete ovdje. Više o LARP-u potražite ovdje.

Prijave za radionice su otvorene do ponedjeljka 27.11.

Voditeljica radionice Youth Paper – vijesti u slikama je Mathilde Cabaud iz Francuske, a voditeljica radionice LARP je Saule Šulcaite iz Litve. Obje volontiraju u udruzi Carpe Diem u sklopu Europske volonterske službe kroz program Erasmus+. U Karlovac su došli početkom listopada te ostaju ovdje 12 mjeseci.