Otvorenje samostalne izložbe fotografija ''DO RAdosti fotografijom''

Kategorija: Staro

doraU četvrtak, 20. travnja 2017.g. u 19 sati u prostoru Centra za mlade u Grabriku bit će otvorena 3. samostalna izložba Dore Jurinčić. Izložba pod nazivom „DO RAdosti fotografijom“ obuhvaća opus od 20 fotografija kojom Dora prikazuje harmoniju čovjeka i prirode.

Dora Jurinčić učenica je 3. razreda Gimnazije Karlovac. Fotografijom se bavi zadnjih 5 godina. Sudjelovala je na Foto danima mladih 2014. i 2016. godine, a upravo je na prošlogodišnjim Foto danima mladih njena fotografija ušla u uži izbor u kategoriji Umjetnička fotografija – sjene. Do sada, Dora je samostalno izlagala 2 puta – u Gimnaziji Karlovac povodom 250-te obljetnice škole, a drugi puta u svom rodnom Žakanju.

Dora o fotografijama kaže sljedeće: "Vidjeti, osjetiti, doživjeti i prenijeti drugima - najveća je radost. Zaustaviti taj trenutak i pretvoriti ga u vječnost, to je fotografija. Radost je fotografija i fotografija je radost. Harmonija čovjeka i prirode već je prepoznatljiv motiv i neiscrpna tema mojih fotografija".

Izložba je dio projekta Klub mladih – Centar za mlade Grabrik kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.