Otvorene su prijave za 4 radionice!

Kategorija: Staro

4 radioniceU sklopu projekta "Klub mladih - Centar za mlade Grabrik", udruga Carpe Diem poziva sve mlade zainteresirane da se prijave na radionice - Tečaj španjolskog jezika, Adobe Illustrator, PHP2 i C# i Entity Framework!

Radionica španjolskog jezika održavat će se od 6. lipnja do 30. lipnja, a polaznici imaju priliku savladati osnove verbalne komunikacije i upoznati alate za nastavak učenja. Po završetku radionice bit će u mogućnosti sporazumijevati se na španjolskom jeziku na osnovnoj razini, znati pročitati osnovne informacije te se predstaviti. Nastava će se provoditi u malim grupama (maksimalno 12 polaznika po grupi) dva puta tjedno. Uvjet za polaznike je da imaju srednju razinu znanja engleskog jezika u pisanju, čitanju i slušanju. Voditeljica radionice, Aida Diaz Sola volontira u Udruzi Carpe Diem na projektu Europske Volonterske Službe koji se provodi unutar programa Erasmus+. Kroz neformalne radionice, želi svoje znanje i iskustvo podijeliti sa drugima koje je stekla nakon završenog tečaja španjolskog jezika u Barceloni.
PRIJAVA: https://form.jotformeu.com/61382637992366
VIŠE INFORMACIJA: https://goo.gl/83UPI0

Radionica Adobe Illustratora traje od 4. lipnja do 12. lipnja, a polaznici će naučiti koristiti alate i mogućnosti Adobe Illustratora u svrhu izrade logotipa, posjetnica, brošura i vektorskih ilustracija. Po završetku radionice polaznici će se snalažljivo služiti osnovnim i naprednim alatima Illustratora te znati stvarati jednostavne i napredne vektorske kompozicije, promidžbene materijale, vektorske ilustracije te učiniti izrađeni materijal spremnim za stvarnu uporabu i tisak. Svaki polaznik dužan je donositi vlastito prijenosno računalo s instaliranim Adobe Illustrator programom s važećom licencom (kupljenom ili probnom) kako bi mogao aktivno sudjelovati u nastavi. Radionice će voditi Davor Grdić koji je završio studij elektronike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu te trenutno radi kao Java razvojni inženjer u tvrtki GlobalLogic (REC Zagreb). Web programiranjem se bavi od 2013., a grafičkim dizajnom od 2010. godine.
PRIJAVA: https://form.jotformeu.com/61382289687370
VIŠE INFORMACIJA: https://goo.gl/ab3ocm

Radionica Uvod u programiranje - PHP2 održat će se od 11. lipnja do 10. srpnja, a polaznici će naučiti napredno programiranje u jeziku PHP kroz izradu praktičnih, u stvarnosti primjenjivih primjera – od objektno orijentiranog programiranja s PHP-om, preko komunikacije s bazama podataka pa sve do programiranja vlastitog bloga (ili slične Internet stranice). Polaznici će steći opširnije znanje programiranja u programskom jeziku PHP. Završetkom tečaja, polaznici će znati rješavati realne probleme korištenjem modernih mogućnosti PHP-a, pazeći pritom na konciznost koda i sigurnost prijenosa podataka. Polaznici će znati isprogramirati vlastiti blog ili sličnu Internet stranicu. Svaki polaznik dužan je donositi vlastito prijenosno računalo sa instaliranim XAMPP, WAMP ili nekom drugom odgovarajućom besplatnom PHP poslužiteljskom okolinom. Radionicu će voditi Davor Grdić.
PRIJAVA: https://form.jotformeu.com/61383245620350
VIŠE INFORMACIJA: https://goo.gl/RNlsWd

Radionica C# i Entity Framework traje od 11. lipnja do 9. srpnja, a cilj je polaznike upoznati s bibliotekom Entity Framework koja se u jeziku C# na .NET platformi koristi za pristup relacijskim bazama podataka. Entity Framework je bibiloteka za objektno relacijsko mapiranje (eng. ORM – object relational mapping). Po završetku radionice, polaznici će naučiti o dohvaćanju i izmjeni podataka u relacijskim bazama podataka iz aplikacija pisanih u jeziku C#. Sinkroniziranje modela baze podataka i programskog modela realiziranog klasama. Svaki polaznik dužan je donositi spravno vlastito prijenosno računalo s Windows 7 SP1 ili novijim operativnim sustavom. Isto tako od polaznika se očekuje da poznaje jezik C# i relacijske baze podataka (npr. MySQL). Voditelj radionice, Vedran Maršić radio je na projektima u raznim okruženjima, od startupa do velikih (enterprise) poslovnih sustava, sve dok svoje mjesto pod suncem nije našao u tvrtki Axilis. U posljednje vrijeme sudjeluje u razvoju i održavanju cloud sustava što uključuje svakodnevno bavljenje single page web aplikacijama, WCF servisima, Redis cacheaom, NoSQL spremištem za podršku asinkronom spremanju u MS SQL bazu i drugim tehnološkim poslasticama.

PRIJAVA: https://form.jotformeu.com/61383243304347
VIŠE INFORMACIJA: https://goo.gl/t6tkXL

Radionice će se održati u Centru za mlade Grabrik (Maksimilijana Vrhovca 13, Karlovac). Ove radionice su jedne u nizu ciklusa međusobno povezanih radionica koje financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, koje se odvijaju u vremenskom razdoblju od 6 mjeseci. Na taj način polaznici imaju priliku sustavno savladati pojedine teme koje tvore veću cjelinu.