Otvorene su prijave za 3 radionice - MYSQL, tečaj talijanskog jezika i napredni Excel

Kategorija: Staro

featured radioniceUdruga Carpe Diem nastavlja s nizom besplatnih radionica pa su tako otvorene prijave za radionice talijanskog jezika, naprednog Microsoft Excela i MySQL.

Radionica talijanskog jezika održavat će se od 11. svibnja do 8. lipnja, a polaznici imaju priliku savladati osnove verbalne komunikacije. Po završetku radionice bit će u mogućnosti sporazumijevati se na talijanskom jeziku na osnovnoj razini, znat će pitati za smjer kretanja ili za pomoć te se pravilno predstaviti i pročitati osnovne informacije. Nastava će se provoditi u malim grupama (maksimalno 10 polaznika po grupi) dva puta tjedna. Voditelj radionice, Riccardo Sunda, volontira u Udruzi Carpe Diem na projektu Europske Volonterske Službe koji se provodi unutar programa Erasmus+. Kroz neformalne radionice, Riccardo želi prenijeti znanje talijanskog jezika i podučiti mlade o talijanskoj kulturi i običajima.

Napredna razina radionice Microsoft Excel održavat će se od 7. do 22. svibnja, dva puta tjedna u malim grupama (do 16 polaznika po grupi). Po završetku radionice, polaznici će savladati napredne funkcije i analize podtaka, logičke operatore, rad s apsolutnim i relativnim adresama, kontrolu unosa podataka, uvjetno formatiranje i pivot tablice. Uvjet za upis je poznavanje rada na računalu i osnovno znanje Microsoft Excela, a svaki polaznik mora osigurati vlastito prijenosno računalo s instaliranom Microdoft Excel aplikacijom. Voditelj radionice, Saša Fajković, završio je studij Poslovne informatike na Veleučilištu 'VERN' u Zagrebu te trenutno završava magisterij na Alma Mater Europea Sveučilištu u Mariboru. Nakon završetka preddiplomskog studija zaposlio se kaovoditelj projekata u udruzi Carpe Diem i kontinuirano održavao mnoga predavanja iz ICT područja.

Radionica MySQL traje od 12. do 29. svibnja, a nastava se provodi 3 puta tjedno u malim grupama (maksimalno 20 polaznika po grupi). Cilj je radionice upoznati polaznike sa sustavima za upravljanje bazama podataka i relacijskim bazama podataka. Polaznici će se baviti načinom oblikovanja relacijskih baza podataka i oblikovanja entiteta i veza između njih i upitni jezik SQL. Svaki polaznik mora osigurati vlastito prijenosno računalo s novijim operativnim sustavom od Windowsa XP. Voditelj radionice, Vedran Maršić radio je na projektima u raznim okruženjima, od startupa do velikih (enterprise) poslovnih sustava, sve dok svoje mjesto pod suncem nije našao u tvrtki Axilis. U posljednje vrijeme sudjeluje u razvoju i održavanju cloud sustava što uključuje svakodnevno bavljenje single page web aplikacijama, WCF servisima, Redis cacheaom, NoSQL spremištem za podršku asinkronom spremanju u MS SQL bazu i drugim tehnološkim poslasticama. Posebno ga zanima korištenje nadolazećih mogućnosti JavaScripta već danas.

Sve radionice održavaju se u Centru za mlade u Grabriku, Maksimilijana Vrhovca 13.

Ova radionica je jedna u nizu ciklusa međusobno povezanih radionica koje financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, koje se odvijaju u vremenskom razdoblju od 6 mjeseci. Na taj način polaznici imaju priliku sustavno savladati pojedine teme koje tvore veću cjelinu.