Prvi Festival volonterizma u Karlovcu

Kategorija: Staro

logo carpd diemU subotu, 21.09.2013. u sklopu kampanje „Hrvatska volontira!“, na Šetalištu dr. F. Tuđmana udruga Carpe Diem organizira Festival volonterizma čiji je cilj povećati vidljivost, promovirati i poticati volonterski rad u gradu Karlovcu te povećati svijest cijele lokalne zajednice o potrebi vrednovanja volonterskog rada.

Na festivalu će karlovačke udruge, kojima je volonterizam glavna djelatnost, predstaviti svoje volonterske aktivnosti te ćemo građane informirati o mogućnostima volontiranja, kako postati volonter te na koji način svoje volontersko iskustvo primijeniti u daljenjm životu.
Posebno za mlade bit će prezentirane mogućnosti volontiranja van Hrvatske, na koji način volontiranjem mogu doći do zaposlenja te će biti predstavljena Europska volonterska služba programa Mladi na djelu.
Na Festivalu volonterizma bit će uručene nagrade NAJvolonteru/ki te će biti postavljena izložba fotografija na temu volontiranja. Najbolja fotografija, po izboru građana, također će biti nagrađena.
Pozivamo vas da nas posjetite i date vaš glas volonterizmu.

„Nikad ne sumnjaj da mala grupa promišljenih i predanih ljudi može promijeniti svijet. Uistinu, to je jedino što ga je ikada i mijenjalo.“
Margaret Mead