Radionica "Napredno korištenje alata za pisanje i uređivanje teksta"

Kategorija: Staro

Radionica napredno koristenje alata za obradu tekstaUdruga Carpe Diem, u sklopu projeka Klub mladih organizira program Mala škola informatike koja obuhvaća 6 tema iz područja informatike.

Prva je radionica za sve koji žele naučiti kako ispravno koristiti neke od postojećih alata za pisanje i uređivanje teksta. Cilj ove radionice je naučiti polaznike kako kvalitetno, ispravno i brzo koristiti programe poput Microsoft Worda, Apache OpenOffice i LibreOffice Writer. Polaznike će se naučiti kako koristiti stilove za brzo i ispravno formatiranje teksta, kako dizajnirati veće dokumente i razdijeliti cjeline u sekcije te primjeniti posebna svojstva za svaku sekciju, brzom generiranju sadržaja i kako dodati nove fontove i uključiti ih u sami document prilikom slanja drugim osobama kao i mnoge druge stvari koje obuhvaćaju ove aplikacije.

Radionica započinje u utorak 06.08.2013.g, a održavat će se dva puta tjedno ponedjeljkom  i četvrtkom od 18 do 21 sat u Centru za mlade u Grabriku. Prvi tjedan u utorak i četvrtak, a drugi tjedan ponedjeljak i srijedu. Trajanje predavanja po pojedinom terminu je 180 minuta s uključenim pauzama. Po završetku radionice polaznici će pisati ispit te oni koji uspješno polože završni ispit dobit će potvrdu o uspješno odslušanoj i završenoj radionici.

Polaznici su dužni osigurati svoju kopiju neke od ponuđenih aplikacije a poželjno je ponijeti vlastito prijenosno računalo, no ukoliko to nije moguće dostupno je nekoliko prijenosnika u vlasništvu udruge Carpe Diem kako bi se omogućio nesmetani rad polaznicima.

Predavač radionice je Saša Fajković, student poslovne informatike na Veleučilištu VERN’.
Svi zainteresirani mogu se prijaviti jednostavnim slanjem svojih osobnih podataka i kontakt informacija na:
fajkovic.sasa@gmail.com