Predavanje Društvene mreže i građanski aktivizam

Kategorija: Staro

Subota, 12.1. od 10 sati, Centar za mlade na Gazi

Pozivaju se svi zainteresirani na edukaciju o korištenju novih medija s naglaskom na društvene mreže (FaceBook i Twitter) koja će se 12. siječnja održati u Centru za mlade Na Gazi s početkom u 10 sati.Voditelj edukacije je Saša Fišter, suosnivač i glavni urednik portala o novim medijima, tehnologiji, društvenim mrežama i digitalnoj kulturi zimo.co te pokretač više internetskih projekata. Dugi niz godina aktivno se bavi poduzetništvom, internetom, programiranjem aplikacija za “pametne telefone”(smartphone) i dizajnom

Edukacija se održava u sklopu projekta Mladi – aktivizam – mediji koji tijekom 2012. i 2013. provodi udruga za kreativni razvoj Domaći.

Sudionici će biti informirani kako se društvene mreže i blogovi koriste u profesionalne svrhe te naučiti kako na kreativan način koristiti postojeće komunikacijske kanale poput Twittera ili FaceBooka i kako ih dodati postojećim načinima internetskog informiranja.

O projektu Mladi – aktivizam - mediji

Kroz projekt Mladi - aktivizam - mediji želi se informirati mlade i širu javnost u Karlovcu o aktivnostima udruga i inicijativa mladih, te pokazati primjere i mogućnosti aktivnog uključivanja u život zajednice. Namjera nam je potaknuti mlade na aktivno sudjelovanje u javnim i nezavisnim medijima ali i društvenom i kulturnom životu zajednice uz informiranje i povezivanje grupa i pojedinaca.

U okviru projekta održati će se niz edukacija i predavanja. Uz radionicu  o aktivnom građanstvu i građanskoj participaciji održati će se i edukacija o  direktnoj akciji i direktnoj demokraciji i načinima pokretanja novih inicijativa u zajednici, korištenju elektroničkih i novih medija s naglaskom na društvene mreže i medijskom aktivizmu. Uz edukacije emitirati će se radijske emisije o aktivizmu mladih koje će pripremati sami mladi, a projekt će se pratiti putem internetskih stranica planetmagazin.net i domachi.hr.
Radionice i predavanja namijenjene su učenicima, članovima udruga mladih i za mlade, udrugama civilnoga društva i ostalim zainteresiranim građanima.

Projekt se provodi zahvaljujući potpori Ministarstva socijalne politike i mladih Republike Hrvatske.

 

Za više informacija molimo da se obratite na jedan od naših kontakata: tel/fax 416 995, mobitel 098325885 ili mailom na domachi@domachi.hr