Radionica o aktivnom građanstvu i građanskoj participaciji

Kategorija: Staro

9. i 10.1. od 10 sati, mala škola Gimnazije Karlovac

Domaći – udruga za kreativni razvoj nastavlja s aktivnostima projekta Mladi – aktivizam – mediji. Prva edukacija u nizu biti će dvodnevna Radionica  o aktivnom građanstvu i građanskoj participaciji.

Radionica će se održati u "maloj školi" karlovačke Gimnazije, učionica 4, u srijedu i četvrtak, 9. i 10. siječnja s početkom u 10 sati.Voditeljica radionice je Manuela Kasunić iz karlovačke udruge za društveni razvoj KA-Matrix.

O projektu Mladi – aktivizam - mediji

Kroz projekt Mladi - aktivizam - mediji želi se informirati mlade i širu javnost u Karlovcu o aktivnostima udruga i inicijativa mladih, te pokazati primjere i mogućnosti aktivnog uključivanja u život zajednice. Namjera nam je potaknuti mlade na aktivno sudjelovanje u javnim i nezavisnim medijima, ali i društvenom i kulturnom životu zajednice uz informiranje i povezivanje grupa i pojedinaca.

U okviru projekta održati će se niz edukacija i predavanja. Uz radionicu  o aktivnom građanstvu i građanskoj participaciji održati će se i edukacija o  direktnoj akciji i direktnoj demokraciji i načinima pokretanja novih inicijativa u zajednici, korištenju elektroničkih i novih medija s naglaskom na društvene mreže i medijskom aktivizmu. Uz edukacije emitirati će se radijske emisije o aktivizmu mladih koje će pripremati sami mladi, a projekt će se pratiti putem internetskih stranica planetmagazin.net i domachi.hr.
Radionice i predavanja namijenjene su učenicima, članovima udruga mladih i za mlade, udrugama civilnoga društva i ostalim zainteresiranim građanima.

Projekt se provodi zahvaljujući potpori Ministarstva socijalne politike i mladih Republike Hrvatske.

Za više informacija molimo da se obratite na jedan od kontakata: tel/fax 416 995, mobitel 098325885 ili mailom na domachi@domachi.hr