Radionica "Uvod u programiranje"

Kategorija: Staro

programiranjeZa vrijeme zimskih praznika od 24.12.2012. do 06.01.2013. u Centru za mlade Grabrik održat će se radionica „Uvod u programiranje“. 

Predavanja su osmišljena u trajanju od 7 dana, po 3 sata dnevno. Ideja je krenula zbog velikog nepoznavanja, što se to krije iza riječi „programiranje“ i „studiranja informatike“. „Poseban naglasak je na skupinu mladih koji su polaznici viših razreda srednjih škola (3. i 4. razred), ali i na brucoše koji razmišljaju o prebacivanju ili upisavanju još jednog fakulteta informatičkog, odnosno računarskog smjera. Predavač i voditelj ovog edukacijskog programa je Saša Fajković, student Poslovne Informatike na zagrebačkom Veleučilištu VERN', a predavanja će dodatno obogatiti gostovanja mladih informatičara koji će prenijeti svoja znanja i iskustva.
Svim polaznicima će biti dani radni materijali (razvojno sučelje, skripta, kontakt informacije i ostala potrebna dokumentacija), a po završetku edukcije polaznici će polagati završni ispit nakon kojega će dobiti i potvrdu o završenoj edukaciji. Tokom edukacije, polaznici će dobivati zadatke s kojima će se morati suočiti i kod kuće i o kojima će se diskutirati na predavanjima. Na edukaciji će se proći temelji programiranja (tipovi podataka, kontrole toka, funkcije, polja ) te još puno važnih tema kako bi se polaznike što detaljnije uputilo u svijet programiranja i potaknulo mlade na napredovanje u IT sektoru.

Ovisno o broju prijavljenih kandidata i vremenskom periodu koji im najviše odgovara, formirat će se jedna ili više grupa polaznika. Za ovu edukaciju nije uvjet posjedovati vlastito prijenosno računalo, no zbog ograničenih resursa poželjno je da svi koji posjeduju prijenosna računala ih ujedno i koriste na predavanjima.
Radionice su besplatne, a prijaviti se mogu svi zainteresirani na mail : fajkovic.sasa@gmail.com uz ispunjen obrazac koji se nalazi OVDJE