Poziv na javno savjetovanje - Zakona o savjetima mladih

Kategorija: Staro

ILUSTRACIJA_ZAKONMinistarstvo socijalne politike i mladih organizira ciklus javnog savjetovanja koje će se održati u gradovima Rijeci, Osijeku i Splitu, u svrhu stjecanja uvida u mišljenje zainteresirane javnosti vezano uz Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o savjetima mladih.

Svrha organizacije savjetovanja jest prikupljanje informacija o interesima javnosti, stavovima i prijedlozima, radi što kvalitetnije izrade Nacrta prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o savjetima mladih, te u skladu s odredbama Kodeksa savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata (Narodne novine, broj 140/09).

Cilj savjetovanja je olakšati interakciju s građanima i predstavnicima zainteresirane javnosti u procesu donošenja izmjena i dopuna Zakona o savjetima mladih, te potaknuti aktivnije sudjelovanje mladih u javnom životu.

Poziv na savijetovanje, Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o savjetima mladih, kao i obrazac prijave mozete pronaći OVDJE