Predavanje i radionica "Što o sportskom klađenju kaže matematika?“

Kategorija: Staro

Srijeda, 5.12. u 18 sati, CZM Grabrik

Cilj ovog predavanja i radionice je osvijestiti mlade da je dobitak kroz klađenje i kockanje čista iluzija, a to će i sami moći spoznati kroz matematiku. Posjetite nas i sami se uvjerite u nepobitne činjenice o kockanju i klađenju.Razni oblici kockanja i klađenja su u Hrvata doživjeli ekspanziju u zadnjih petnaestak godina. Kladionice i kockarnice su podijelile Hrvatsku na one koji zarađuju od kocke i one koji od nje boluju. Klađenje i kockanje se uglavnom smatra zgodnom zabavom i rijetko tko ga doživljava kao ovisnost koja vodi u kriminal, narušene obiteljske odnose, samoubojstvo i druge ovisnosti. U posljednje je vrijeme zabilježen velik porast mladih ovisnika o klađenju. Razmjere adeloscentskog kockanja potvrđuje i istraživanje psihologinje Margarete Mesić provedeno 2008. godine, prema kojem čak 33% zadarskih srednjoškolaca svakodnevno posjećuje sportske kladionice.
Adolescenti spadaju u najrizičniju populaciju, jer im kockanje od početne zabave lako postane ovisnost. Sportsko klađenje se zasniva na iluziji da dobro poznavanje sporta osigurava siguran dobitak.

Predavači: Toni Milun - predavač matematike na Sveučilišnom odjelu za stručne studije, koji se bavi popularizacijom matematike www.tonimilun.com i Krešimir Čanić, prof., predsjednik udruge za mlade HUM (Hrvatske urbane mreže).