LEDukacija: VJ-ing

Kategorija: Staro

Obavještavamo polaznike radionice LEDukacija da će se VJ radionica održati u dva termina 6. i 20. prosinca od 18 sati u Czm Grabrik, te je posljednja radionica glazbene produkcije odgođena za 13. prosinca zbog nemogućnosti dolaska voditelja. Prijave su i dalje otvorene.Na VJ radionici moći ćete naučiti osnove vj-inga i mappinga. Voditelji radionice su Vjekoslav Šipek i Dinko Filipović.

Na VJ-ing radionici od praktičnih stvari moći ćete se upoznati sa potrebnom opremom, načinima i problemima spajanja koji se pojavljuju prilikom postavljanja opreme. Naučiti ćete kako pripremiti video u Virtual dubu za rad u VJ software-u Resolume i kako mapirati neke osnovne oblike (sučelje, osnovne video stavke, efekti).

Potrebna oprema prijenosno računalo. Demo programi biti će dostupni na radionici.

Više informacija OVDJE i OVDJE

Što je VJ-ing?

VJ-ing je umjetnost stvaranja video sadržaja koji prate muzičku osnovu. Isprva se ova nova i još uvijek ekperimentalna umjetnost pojavila kao puka pratnja dominantnom glazbenom sadržaju, međutim, vrlo brzo VJ-i su stvorili kompleksne vizualne sadržaje snažnog umjetničkog naboja pa se slobodno danas može govoriti o jedinstvenim multimedijalnim DJ/VJ projektima.

Što je Mapping?

Mapping je umjetnost vizualizacije i animacije projicirane na različite objekte. Mapping je sve rašireniji oblik vizualnih performansa – bilo da stoji sam za sebe – mappiranje zgrada, objekata u okolišu ili pak kao dio scenskog spektakla kada se mappingom oživljuje pozornica i stvaraju vizualne kulise kojih zapravo nema.