Otvorenje županijskog Info centra za mlade

Kategorija: Staro

Info_centarČetvrtak 15.3. u 10 sati

U Centru za mlade u Grabriku otvara se Županijski info centar za mlade. Tom prigodom potpisat će se Povelja o suradnji i partnerstvu između udruge Carpe Diem koja vodi info centar za mlade i Karlovačke županije.

Županijski info centar za mlade je rezultat dvogodišnje suradnje između udruge Carpe Diem i Regionalnog info centra za mlade UMKI iz Rijeke. Kroz partnerstvo s Udrugom mladih Korak ispred iz Rijeke, Udrugom mladih Alfa Albona iz Labina te udrugom Bužimski izvori iz Gospića provodimo informiranje mladih po načelima ERYICA-e (Europske agencije za informiranje i savjetovanje mladih). Program Regionalnog info centra zasniva se na informiranju mladih kroz info centre u svakoj od 4 županije preko partnerskih organizacija – voditelja gradskih odnosno županijskih info centara za mlade.

Postojanje info centara bitno utječe na razinu informiranosti mladih i na stupanj njihova društvenoga djelovanja.
Informiranje mladih je izuzetno važno jer pomaže mladima u realizaciji njihovih težnji i potiče njihovo sudjelovanje u društvu. Mladima je nužna primjerena razina informiranosti o njihovim pravima i mogućnostima, te o programima i uslugama koje im se nude. Tu je prije svega riječ o školskim i izvanškolskim aktivnostima, neformalnom obrazovanju, uključivanjem u pojedine projekte, volontiranju, stipendiranju, zapošljavanju i razvoju karijere, socijalnom, zdravstvenom i dopunskom osiguranju, pravnoj zaštiti, financiranju, stanovanju, dobrovoljnom radu, sportskim i kulturnim aktivnostima, duhovnosti, pomoći u kriznim stanjima, mobilnosti i drugom.

2012. godina proglašena je godinom informiranja i ERYICA u partnerstvu sa Vijećem Europe pokrenula je kampanju «Informacija uPRAVO sad! – mladi pitaju».

Pozivamo sve zainteresirane udruge mladih i za mlade na području Karlovačke županije, koje se žele uključiti u informiranje mladih u svojoj lokalnoj zajednici da nam se jave.

Više informacija možete dobiti u Info centru za mlade, M. Vrhovca 13, Karlovac ili na sljedeće kontakte:

T: 047 422 347
M: 091 422 3471
E: info@czm-grabrik.hr