Nagrada za "Šape u fokusu"

Kategorija: Staro

sape_u_fokusuNa godišnjem sastanku korisnika programa Mladi na djelu, u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU, koji je održan u petak 16.12.2011. u Zagrebu, udruga Carpe Diem nagrađena je za kreativnost u širenju iskorištavanja rezultata projekta "Šape u fokusu".Ovo priznanje dodjeljeno je na nivou Hrvatske.

"Šape u fokusu" je inicijativa mladih kroz koju je grupa mladih ukazala javnosti na problem napuštanja pasa te na važnost odgovornog vlasništva i postupanja s psima. Osim toga, cilj je bio pokrenuti mlade da na poduzetan i kreativan način rješavaju probleme u svojoj lokalnoj zajednici.

Inicijativa mladih "Šape u fokusu" provodila se od 01. svibnja do 30. studenog 2011. te je realizirana kroz izložbu fotografija velikog formata s motivima pasa iz Skloništa u Utinji. Osim izložbe u Karlovcu na Šetalištu dr. F. Tuđmana, izložba je održana u Rijeci i Vukovaru, a u  proljeće nas čeka Zadar, Split i Čakovec. Partner u projektu je udruga KA Dog, čija je uloga bila vezana uz edukaciju djece i mladih o odgovornom vlasništvu.

Sudionici incijative su:
Nikolina Vuglešić,
Igor Gaćeša,
Marko Pekić,
Marko Petančić,
Anamarija Podrebarac,
Filip Trezner.

Osim izložbe, kroz ovaj projekt nastale su, kao mjera širenja i iskorištavanja rezultata projekta, razlednice s motivima pasa iz skloništa, edukativni materijali za djecu i mlade te film "Šape u fokusu" koji će se prikazati krajem 2011. / početkom 2012.

Inicijativu je financirala Europska Komisija preko Programa Mladi na djelu, British Council te Grad Karlovac.