U sklopu kampanje „Ne ignoriraj, reagiraj!" koju provodi Gimnazija Karlovac u Centru za mlade bit će održana dva okrugla stola na temu vršnjačkog nasilja

Kategorija: Vijesti

U četvrtak 10. studenog u Centru za mlade bit će održana dva okrugla stola na temu vršnjačkog nasilja u sklopu kampanje "Ne ignoriraj, reagiraj!" koju provodi Gimnazija Karlovac. Sudionici su mladi iz osnovnih i srednjih škola na području Karlovačke županije. 

 

 

Kampanja je nastala u sklopu dvogodišnjeg projekta Hrabrog telefona REVIS – Odgovaranje na vršnjačko nasilje u školskom i izvanškolskom okruženju čija je provedba započela u siječnju 2021. na području pet država jugoistočne Europe. Početkom nastavne godine 2021./2022. psihologinja i pedagoginja uključile su učenike 3. c i 3. f razrednog odjela u projekt. Tijekom nastavne godine provedeno je niz radionica na temu vršnjačkog nasilja s ciljem osvješćivanja, prepoznavanja različitih oblika vršnjačkog nasilja, isticanja važnosti i načina odgovaranja na nasilje. U završnoj fazi projekta organizirano je natjecanje u sklopu kojeg su učenici trebali osmisliti i provesti vlastitu kampanju na temu vršnjačkog nasilja.

U suradnji sa školskom Videodružinom snimljen je kratak videouradak kampanje i promotivni videouradak kako bi se povećao interes. Kao dodatni promotivni materijal izrađeni su straničnici s ilustracijom koju je osmislila i izradila učenica 4. d razrednog odjela. Vrijeme provedbe kampanje je od 3. 11. do 17. 11. 2022. 

Izvor: Ne ignoriraj, reagiraj!