Poziv na prijavu radova za Multimedijalni festival održivosti

Kategorija: Vijesti

Udruga Trećeprostor poziva sve mlade kreativce s područja Karlovačke županije da prijave svoj rad na Multimedijalni festival održivosti koji će se na jesen ove godine po prvi put održati u Ogulinu u sklopu projekta Održivost zajednice u očima mladih. Pozivaju učenike srednjih škola, članove kinoklubova i ostale mlade autore do 35 godina starosti s područja Karlovačke županije da prijave svoje multimedijalne radove u kojima propituju teme održivog razvoja (okoliš, društvo, gospodarstvo).

 

vizual_MFO_1.png


Baviš se filmom, video artom, snimaš video-eseje, zvučne priče, ili se kreativno izražavaš u bilo kojoj multimedijalnoj formi, a živiš na području Karlovačke županije i imaš do 35 godina? Uočio/uočila si problem u svom gradu/mjestu (npr. nezaposlenost, nedostatak sadržaja za mlade, depopulacija, ekološki problemi, nasilje i sl.) i htio/htjela bi ga prikazati “svojim očima” i putem svog autentičnog umjetničkog izričaja u nekoj od multimedijalnih formi? Ako je tvoj odgovor na ova pitanja potvrdan, prijavi svoj multimedijalni rad na temu održivosti koji će se prikazati u natjecateljskom programu festivala u Ogulinu. Najbolje filmove očekuju i vrijedne nagrade. Uz mentorirane radove mladih korisnika projekta s kojima članovi Udruge Trećeprostor i vanjski stručni suradnici rade cijelu godinu, na festivalu bit će prikazani i multimedijalni radovi na temu održivog razvoja u još dvije kategorije, a to su srednjoškolski radovi (radovi učenika srednjih škola nastali u sklopu školskih aktivnosti) i autorski radovi (radovi mladih autora od 18 do 35 godina starosti, radovi kino klubova).

Svoj rad možeš prijaviti u jednoj od ovih dviju kategorija:
a) srednjoškolski multimedijalni radovi na temu održivog razvoja
b) autorski multimedijalni radovi na temu održivog razvoja

Rok za prijavu radova je 25. rujan 2022.
Prijave se šalju na mail adresu treceprostor@gmail.com s naznakom “Za natjecateljski program Multimedijalnog festivala održivosti u Ogulinu 2022.”

U prijavi je potrebno navesti sljedeće:
-ime i prezime autora/kolektiva
-naziv rada
-vrsta rada
-kategorija u kojoj prijavljujete rad
-kratki opis rada
-kako rad odgovara na temu održivosti
-kratka biografija autora
-kontak podaci (mail adresa i telefon)

Multimedijalni festival održivosti održava se u sklopu projekta Održivost zajednice u očima mladih koji Udruga Trećeprostor provodi u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem Ogulin, uz sufinanciranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Projekt je namijenjen mladima koji žele razvijati svoje specifične umjetničke te aktivističke vještine i znanja.