Interkulturalna večer "Egipat" i izložba radova mladih Sirijaca

Kategorija: Vijesti

U srijedu 23. veljače 2022. u 18 sati u Centru za mlade Grabrik, održat će se Interkulturalna večer na temu Egipta i otvorenje izložbe kreativnih radova djece i mladih iz sirijskih obitelji koji žive u Karlovcu. 

274450526_4794328387310978_5192832031627067084_n.jpg

Na interkulturalnoj večeri mlada volonterka Europskih snaga solidarnosti, Amena iz Egipta, predstavit će svoju državu iz koje dolazi kroz prezentaciju i autentičnu egipatsku kuhinju. Amena je volonterka udruge Carpe Diem - udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih Vrbanićev perivoj 4, Karlovac koja će svoju volontersku službu odrađivati upravo u Karlovcu do kraja studenog ove godine.

Početkom ove godine, u sklopu projekta "Zajedno za bolju zajednicu" kojeg provodi udruga Carpe Diem održane su radionice oslikavanja platnenih vrećica s motivima Karlovca. Na radionici su sudjelovala djeca sirijskih izbjeglica koji su novi dom pronašli u Karlovcu. Radionica je trajala dva dana te je na njoj sudjelovalo 13 polaznika. Prvi dan radionice polaznici su učili kako sašiti platnenu vrećicu ,a drugi dan su oslikavali platnene vrećice, koje su sami izradili, s motivima koji ih asociraju na Karlovac te su prenosili svoj dojam svog novonastalog doma. Radionicu je vodila Lucija Prstec Smolčec, a radovi će biti izloženi u prostoru te će službeno otvaranje biti održano u sklopu Interkulturalne večeri, a fotografije radova bit će dostupne i u virtualnoj galeriji.