IZLOŽBA „OBJEKTIVOM KROZ PSIHU“ I PREDAVANJE NA TEMU MENTALNOG ZDRAVLJA

Kategorija: Vijesti

U sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti u četvrtak, 28. studenog 2019.g. u 19 sati u prostoru Centra za mlade u Grabriku bit će otvorena izložba „Objektivom kroz psihu“ i održano predavanje dr. Igora Salopeka o mentalnom zdravlju.

Već duže vrijeme diljem Hrvatske obilježava se od 15. studenog do 15. prosinca Mjesec borbe protiv ovisnosti. U Karlovačkoj županiji niz je aktivnosti kojima se pokušava osnažiti širu populaciju, a posebno mlade u prevenciji konzumacije psihoaktivnih tvari. Udruga Carpe Diem, u suradnji sa Integrativnim centrom za mentalno zdravlje i Savjetom mladih grada Karlovca, uključuje se u obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti izložbom i predavanjem. „Objektivom kroz psihu“ je izložba čiji autori su izabrani na foto natječaju koji se provodio prošle godine među srednjoškolcima. Tema natječaja pa i samih fotografija je ovisnost u očima mladihodnosno kako oni vide ovisnost. Natječaj je provodio Integrativni centar za mentalno zdravlje, a u odabiru najboljih fotografija sudjelovali su i članovi Savjeta mladih grada Karlovca. Želja je bila ovim foto natječajem i izložbom pobuditi kreativnost kod mladih te promovirati zdrave modele ponašanja, nasuprot ovisničkom. Također, ovom izložbom, dajemo doprinos smanjenju stigme psihičkih smetnji u društvu, budući stigmatizacija osoba sa psihičkim poteškoćama često uzrokuje snažniju patnju od samih simptoma. Nakon otvorenja slijedi predavanje o mentalnom zdravlju s naglaskom na ovisnička ponašanja kojeg će održati dr. Igor Salopek.

Obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti je dio projekta Centar za mlade Grabrik kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.