Interkulturalna večer u Centru

Kategorija: Vijesti

U srijedu, 20. studenog, u 19.30 u Centru za mlade Grabrik bit će održana interkulturalna večer na kojoj će strane volonterke udruge Carpe Diem koje dolaze iz Francuske predstaviti svoje gradove – Metz, Toulouse i La Rochelle.

Clémence, Aude i Amandine, mlade volonterke koje borave u Karlovcu u sklopu programa Europske snage solidarnosti, pripremit će kratke prezentacije o svojim gradovima te tradicionalna francuska jela.
Volonterke su stigle u Karlovac ovaj listopad te ostaju 12 mjeseci. Njihovi zadaci su provođenje aktivnosti za mlade kao što su kreativne radionice i informiranje mladih.
Europske snage solidarnosti je program za mlade koji financira Europska komisija. Volontiranjem kroz ovaj program mladi stječu nova znanja i vještine, uče strane jezike, upoznaju nove kulture što doprinosi njihovom osobnom i profesionalnom razvoju. Udruga Carpe Diem akreditirana je i kao organizacija koja šalje hrvatske volontere u inozemstvo i kao organizacija koja prima strane volontere.
Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u srijedu navečer i upoznaju francuske gradove Metz, Toulouse i La Rochelle.