POZIV ZA VOLONTERE U PROGRAMU “POMOĆ U UČENJU”

Kategorija: Vijesti

Udruga Carpe Diem u okviru projekta Lokalni volonterski centar „VolonterKA“ organizira Pomoć u učenju za učenike osnovnih škola u školskoj godini 2018./2019. Ovaj volonterski program uspješno se provodi već 8 godina u Centru za mlade u Grabriku. Program se provodi volonterski te Carpe Diem traži volontere – profesore ili studente koji žele individualno pružati pomoć u učenju učenicima osnovnih škola.

Poziv za volontere

Pozivamo profesore, nastavnike, studente da se uključe u volonterski program Pomoć u učenju te pomognu u njegovoj realizaciji. Volonteri rade 2 – 3 sata tjedno, prema njihovim mogućnostima.

Zašto se uključiti u volonterski program „Pomoć u učenju“?

Svatko od nas ima najrazličitija znanja, iskustva, vještine… neovisno o dobi, spolu i obrazovanju. Svi mi, u svakom trenutku, imamo puno toga dobroga za dati i primiti. Upravo taj proces davanja i primanja jača nas kao osobe, potiče na učenje i daje samopouzdanje, a cijeli proces jača lokalnu zajednicu i pokreće razvoj društvenog kapitala.

Što dobivate volontiranjem?

Volontiranjem se razvijaju različite kompetencije neovisno o dobi volontera, poput iskustva, novih znanja i vještina, osjećaja korisnosti, novih prijateljstava, poznanstava, kontakata, osobnog rasta, referenci pri zapošljavanju, prilika za „popravljanje“ stvari koje ne funkcioniraju u našoj lokalnoj zajednici i šire, itd…

Svaka osoba koja redovito volontira (barem jedan sat tjedno) duže od 3 mjeseca, prema Zakonu o volonterstvu (NN 22/13), može dobiti Potvrdu o kompetencijama stečenim kroz volontiranje koju izdaje organizator volontiranja, u ovom slučaju udruga Carpe Diem.

Ako ste zainteresirani za volontiranje u programu Pomoć u učenju molimo vas da nam se javite na sljedeće kontakte:

T: 047 422 347

M: 091 422 3470

E: info@volonterka.info