Interkulturalna večer u Centru za mlade Grabrik

Kategorija: Vijesti

U srijedu 7. studenog s početkom u 20.00 sati u Centru za mlade Grabrik bit će održana interkulturalna večer na kojoj će biti predstavljene zemlje iz kojih dolaze strane volonterke udruge Carpe Diem, odnosno Francuska, Nizozemka i Španjolska.

 

Clara, Lisa i Lidia, mlade volonterke koje borave u Karlovcu u sklopu programa Erasmus+, pripremit će kratke prezentacije o svojim zemljama te tradicionalna jela iz tih zemalja.

Volonterke su stigle u Karlovac ovaj listopad te ostaju 12 mjeseci. Njihovi zadaci su održavanje kreativnih radionica za mlade, informiranje mladih te provođenje istraživanja o trendovima međunarodne mobilnosti mladih u Karlovcu.

Erasmus+ je program za mlade koji financira Europska komisija. Volontiranjem kroz ovaj program mlada osoba stječe nova znanja i vještine, uči strane jezike, upoznaje nove kulture što doprinosi njezinom osobnom i profesionalnom razvoju. Udruga Carpe Diem akreditirana je i kao organizacija koja šalje hrvatske volontere u inozemstvo i kao organizacija koja prima strane volontere.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u srijedu navečer i pobliže upoznaju Francusku, Nizozemsku i Španjolsku.