Trening upravljanja projektnim ciklusom

Kategorija: Staro

Upravljanje projektnim ciklusomBesplatni trening upravljanja projektnim ciklusom započinje 5. svibnja i traje 3 tjedna, a vodit će ga Mario Protulipac koji ima trinaestogodišnje iskustvo u pisanju i provođenju projekata.

Po završetku treninga polaznici će biti osposobljeni za samostalno izrađivanje projekata niže složenosti iz domene financiranja Europskog fonda za regionalni razvoj, Europskog socijalnog fonda i pojedinih programa Europske unije.

Na trening se prima maksimalno 20 polaznika koji će naučiti identificirati adekvatne natječaje, tumačiti pravila za prijavu projekta te planirati i formulirati projekt koristeći pristup logičke matrice i upravljanja projektnim ciklusom.

Voditelj treninga, Mario Protulipac radio je na više od 150 projektnih prijedloga u okviru PHARE, IPA programa, Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda. Iskustvo pisanja i provođenja projekata stekao je u javnom i civilnom sektoru, a posljednje tri godine bavi se strateškim planiranjem, projektima razvoja ljudskih potencijala i projektima u poduzetništvu.

Trening upravljanja projektnim ciklusom provodi se u sklopu projekta Klub mladih - Centar za mlade Grabrik, kojeg financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Prvenstveno je namijenjen mladima od 15 do 30 godina koji pripadaju tzv. neet skupini, tj. mladi koji su nezaposleni, ne školuju se i ne usavršavaju. Projektom se nastoji poboljšati njihov položaj na tržištu rada.