Europski dan informiranja mladih

Kategorija: Staro

Europski dan informiranja mladihPovodom Europskog dana informiranja mladih, udruga Carpe Diem organizira projekcije TED prezentacija o informiranju i obrazovanju mladih te razgovor s volonterkama iz Francuske i Litve. Događanje se održava u petak, 17. travnja u Centru za mlade Grabrik s početkom u 17 sati.

Posjetitelji ovog događanja imat će priliku pogledati TED prezentacije o načinima na koje mladi ljudi mogu postati pokretači promjena. TED je globalna platforma za promicanje ideja vrijednih širenja, koju osim stručnjaka iz pojedinih područja mogu koristiti svi koji žele predstaviti svoje ideje.

Nakon prezentacija, mlade volonterke iz Francuske i Litve koje su osmislile ovo događanje, s posjetiteljima će razgovarati o različitim mogućnostima za mlade i projektima u kojima mogu sudjelovati mladi. Agathe, Tara i Dovile volontiraju u udruzi Carpe Diem na razdoblje od godinu dana kroz program Europske volonterske službe. Udruga Carpe Diem aktivna je u informiranju mladih od 2009. otkad provodi projekt Info centra za mlade, kroz koji mlade u Karlovcu i Karlovačkoj županiji informira o svim područjima koja se tiču života mladih.

Svi su mladi pozvani da se pridruže ovom događanju i upoznaju se sa zanimljivim idejama, razmijene mišljenja, a možda i sami osmisle neku kreativnu ideju.