Otvorene prijave za radionicu medijske pismenosti

Kategorija: Staro

Web grafika-Medijska pismenostU tijeku su prijave za besplatnu radionicu medijske pismenosti koja počinje 18. travnja, a održavat će se subotom od 15 do 17 sati u Centru za mlade Grabrik, u organizaciji udruge Carpe Diem. Radionicu će voditi Daria Rendulić.

Polaznici će naučiti kritički čitati medijske tekstove i raspravljati o trendovima prikaza nasilja, muškog i ženskog tijela te rodnih uloga u medijima. Cilj je radionice osvijestiti važnost medijske pismenosti i polaznicima pružiti alate za interpretaciju medijskih
tekstova. Na radionicu se ukupno prima 15 polaznika. Pojedinosti o radionici i prijavnicu možete pronaći ovdje.

Voditeljica radionice, Daria Rendulić diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti. Novinarsku praksu odradila je u radijskom i televizijskom novinarstvu, te pisanjem za web. Voditeljica je radijske emisije Mladi u centru. Radionicom medijske pismenosti udruga Carpe Diem nastavlja s ciklusom besplatnih tečajeva i radionica, u sklopu projekta Klub mladih - Centar za mlade Grabrik.

Projekt financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, a prvenstveno je namijenjen mladima od 15 do 30 godina, kako bi stekli dodatna znanja i vještine potrebne na tržištu rada.