Interkulturalna večer u Czm

Kategorija: Staro

Carpe Diem - Interkulturalna vecer 1U udruzi Carpe Diem kroz program Europske volonterske službe volontiraju tri djevojke koje u Karlovcu borave godinu dana. Tim povodom u petak 27. veljače s početkom u 20 sati u Centru za mlade Grabrik bit će održana interkulturalna večer na kojoj će biti predstavljene zemlje iz kojih volonterke dolaze, odnosno Francuska, Litva i Irska.

Posjetitelji ovog događanja moći će kušati tradicionalna jela i slušati glazbu karakterističnu za te zemlje te prisustvovati prezentaciji zanimljivosti vezanih uz pojedinu zemlju.

Tijekom volontiranja u udruzi Carpe Diem volonterke uglavnom djeluju na području informiranja mladih, promocije volonterstva te organiziranju i provođenju umjetničkih radionica. Volonterke udruge Carpe Diem ujedno su i prve EVS volonterke u Karlovačkoj županiji te je jedan od ciljeva njihova boravka potaknuti mlade u Karlovačkoj županiji da se i oni sami uključe u Europsku volontersku službu i odu volontirati u neku europsku zemlju.

Europska volonterska služba (EVS) dio je programa Erasmus+ koji financira Europska komisija. Volontiranjem kroz EVS mlada osoba stječe nova znanja i vještine, uči strani jezik, upoznaje nove kulture što doprinosi njezinom i osobnom i profesionalnom razvoju. Udruga Carpe Diem akreditirana je kroz EVS i kao organizacija koja šalje i kao organizacija koja prima volontere.