Izrada web stranica uz pomoć JavaScripta

Kategorija: Staro

JavaS Grafika1U sklopu projekta „Klubovi mladih – Centar za mlade Grabrik“, udruga Carpe Diem provodi još jednu besplatnu radionicu za sve one koji su željni novih znanja i usavršavanja sebe u novim tehnologijama. Ovog puta radi se o radionici uz pomoć koje ćete imati priliku besplatno naučiti izraditi jednostavne web stranice korištenjem JavaScript jezika.

Radionica počinje 21. veljače, a održati će se kroz šest termina u trajanju od tri sata. Svi oni koji imaju želju svladati osnove programiranja za web na nju se mogu prijaviti putem ove poveznice.

Predavanja i vježbe trajat će tri sata, za vrijeme kojih će polaznici moći naučiti temelje programiranja za web, a nakon svega trebali bi znati dinamički mijenjati sadržaj stranice ovisno o interakciji korisnika na toj stranici. Korištenjem HTML elemenata, CSS svojstva i JavaScript jezika polaznici će znati izraditi korisniku zanimljive i dinamičke web stranice.

Kako biste sudjelovali na radionici potrebno je da imate osnovno znanje u korištenju Internet preglednika, kao i znanje HTML-a i CSS-a. Također, svaki polaznik dužan je donijeti vlastito računalo kako bi mogao aktivno sudjelovati u nastavi. Radne materijale u tiskanom ili elektroničkom obliku (skripta) dobit će svaki sudionik radionice.

Predavanja i vježbe držat će Saša Fajković, koji je završio studij Poslovne informatike na Veleučilištu VERN u Zagrebu. Od kraja 2012. godine drži predavanja u Karlovcu i Zagrebu koja spadaju u IT domenu. Trenutno je zaposlen na poziciji Project Managera u udruzi Carpe Diem te nastavlja daljnje usavršavanje na studiju Europskog projektnog menadžemnta u Sloveniji.

Polaznici će po završetku radionice morati izraditi vlastitu web stranicu kako bi dokazali usvojeno gradivo, a kako bi u tome bili što uspješniji, imat će priliku konzultirati se s predavačem. Uz završni rad, polaznici moraju sudjelovati na minimalno 70 posto predavanja kako bi stekli pravo na dodjelu diplome. Ukoliko želite pohađati radionicu i steći nova znanja, ali i diplomu, prijavite se putem ove poveznice.

Projekt „Klubovi mladih-Centar za mlade Grabrik“ je financiran kroz natječaj Ministarstva socijalne politike i mladih. Sva predavanja se održavaju u prostorijama Centra za mlade u Grabriku na adresi Maksimilijana Vrhovca 13.