Predavanje "Moje dijete kockar"

Kategorija: Staro

Kladjenje2U sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti udruga Carpe Diem provodi nekoliko aktivnosti – parlaonicu, predavanje i Javnu tribinu s ciljem osvještavanja problema ovisnosti kod mladih. Prva aktivnost je predavanje i radionica „Moje dijete kockar“.

U srijedu, 03.12.2014. godine u Centru za mlade u Grabriku, s početkom u 12:30 sati, održat će se predavanje i radionica pod nazivom „Moje dijete kockar“ namijenjenu mladima u dobi od 13 do 16 godina starosti. Predavanje i radionicu vodi Toni Milun, profesor matematike koji je vrlo poznat zbog jednostavnog i zabavnog pristupa matematici. Na taj način započeo je i projekt „Moje dijete kockar“ te kroz njega mladima objašnjava putem matematike, na vrlo jednostavan i primjenjiv način, da je kockanje neisplativo te da je ustvari nemoguće na kocki i u kladionici biti u plusu.

Danas, kada je problem kocke i klađenja sve više prisutan kod djece i mladih, a većina društva još uvijek odlazak u kladionice smatra zabavom, izuzetno je važno osvijestiti problem ovisnosti o klađenju i kockanju, osobito mladih. Svrha ove radionice je preventivno utjecati na mišljenje mladih o klađenju, osvijestiti ih o rizicima koje klađenje nosi te potaknuti u javnosti raspravu o sve većem problemu ovisnosti o klađenju.

Više o predavaču i projektu možete naći na www.tonimilun.com