Radionice o tranzicijskoj pravdi i suočavanju s prošlošću

Kategorija: Staro

altInicijativa mladih za ljudska prava u sklopu projekta moJA inIcijaTIva: osnaživanje mladih u ratom pogođenim zajednicama u Hrvatskoj, podržanog od Zaklade Robert Bosch, organizira radionice o tranzicijskoj pravdi i suočavanju s prošlošću u Karlovcu, Vukovaru, Petrinji, Kninu i Pakracu.

Radionice će služiti kao početni korak za pristupanje stažiranju (internship) na Programu tranzicijske pravde u Inicijativi mladih za ljudska prava. Stažiranje u trajanju od 8 mjeseci namijenjeno je za mlade osobe s područja ovih gradova. Radionice će sudionicima pružiti uvid u koncept tranzicijske pravde i procesa suočavanja s prošlošću, objašnjenje mehanizama i primjere iz prakse u svijetu, regiji i Hrvatskoj. U sklopu radionice sudionici će, zajedno s predavačima, osmisliti načine na koje se principi i mehanizmi tranzicijske pravde i suočavanja s prošlošću mogu primijeniti u njihovoj lokalnoj zajednici. Također, u sklopu radionica tema će biti i razvoj mogućih lokalnih projekata na temu tranzicijske pravde i suočavanja s prošlošću.

Radionica u Karlovcu održat će se 28.10.2014. s početkom u 10:00h u prostorijama Centra za mlade Grabrik, Ulica M. Vrhovca 13.

Za sudjelovanje se mogu prijaviti mladi između 16 i 35 godina s područja Karlovca i okolnih mjesta. Nakon završetka radionice raspisati će se natječaj za stažiranje u Inicijativi mladih za ljudska prava, na Programu tranzicijske pravde. Kandidati odabrani na natječaju započeti će sa stažiranjem u listopadu 2014. Odabrani kandidati će u sklopu stažiranja sudjelovati u provođenju aktivnosti Inicijative mladih za ljudska prava u spomenutim gradovima te u Zagrebu.Troškove prijevoza i smještaja u Zagrebu pokriva Inicijativa mladih za ljudska prava.

Prijave za sudjelovanje na radionicama poslati na e-mail adresu transitional.justice@yihr.org do 24. listopada 2014. Za sva dodatna pitanja obratiti se Marku Smokvini na istu e-mail adresu ili na broj mobitela: 091/5594-116.