Radionica audio inženjeringa

Kategorija: Staro

altU sklopu projekta klub mladih - Centar za mlade Grabrik kreće radionica audio inženjeringa pod vodstvom poznatog karlovačkog glazbenika i zaljubljenika u zvuk Marka Turkalja.

Cilj radionice je usvojiti i savladati teorijski i praktični dio audio produkcije te naučiti kako snimljeni materijal obraditi i u finalu ga miksati i masterirati.

Polaznici će po uspješnom završetku radionice biti u stanju izraditi kvalitetan miks i mastering projekt. Naučit će kako editirati, miksati i u samom finalu masterirati audio materijal. Usvojit će sve potrebne tehnike i znanje koje će moći primjeniti u bilo kojem glazbenom pravcu ili glazbenom projektu.

Od polaznika se očekuje osnovno poznavanje rada u Logicu, Cubaseu, Adobe Auditionu ili Ableton Live-u. Poželjno predznanje u korištenju kompresora, eq-a, modulacija, reverba i delaya. Po završetku radionice polaznici će morati izraditi vlastiti projekt na vlastitom ili zadanom materijalu kako bi dokazali usvojeno gradivo.

Radionica će se održavati svakog ponedjeljka od 6. listopada do 24. studenog od 17 do 19 sati u Centru za mlade Grabrik.

O voditelju:

Marko Turkalj 18 je godina uložio u sviranje električne gitare, a za svoju upornost i trud, te zavidno gitarsko umijeće nagrađen je titulom Guitar Master na Zagreb Guitar Showu 2012. Svirao je u sa Lollobrigidom, Natali Dizdar, Connect i Sašom Lozar, a osim što svira u bendovima, drži i glazbeni studio u kojem pomaže bendovima snimiti vlastite albume, te drži radionice na kojima svoje znanje prenosi mlađim naraštajima.

Radionica audio inženjeringa financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.