1010 načina da kupiš knjigu bez novca

Kategorija: Staro

altAko imate knjigu koja vam više ne treba ili ju želite „prodati“ nekome ovo je idealna prilika. Inicijativa „1010 načina da kupiš knjigu bez novca“ pokrenuta je u Barceloni 2011.g te se proširila na cijeli svijet, a od ove godine u nju se uključuje i Karlovac u organizaciji udruge Carpe Diem.

Osnovna ideja je inicijative da stvari nisu besplatne, ali se mogu kupiti bez novca.

Kako to funkcionira?

Svaka osoba, organizacija, ustanova, izdavačka kuća... koja želi donirati knjigu treba osmisliti cijenu koja ne smije biti u novcu. Cijena knjige je određeno djelo koje osoba koja ''kupuje'' knjigu mora napraviti. Djelo mora biti pozitivno, pridonositi zajedničkom dobru, poticati na razmišljanje o potrošnji i održivosti i biti korisno. ''Skuhaj nešto svojoj mami'', ''Nazovi svog tatu i reci mu da ga voliš'', ''Postani darivatelj krvi'', ''Prestani pušiti'', „Prošeći susjedovog psa“, „Kupi 2kg jabuka i podijeli ih drugima“, „Zagrli nepoznatu osobu“ samo su neke od ''cijena bez novca''. Također, cijena može biti vezana uz sadržaj knjige ili uz donatora, npr. ekološka udruga može donirati knjigu i cijena može biti „Zagrli drvo“.

Knjige se prikupljaju u Centru za mlade u Grabriku do 28.05.2014. od 9 do 21 sat.

Prodaja knjiga je u subotu 31.05.2014. u Karlovcu, na Šetalištu dr. Franje Tuđmana od 10 do 13 sati.

Svaka knjiga, i ona koja je prodana i ona koja nije prodana, bit će izložena na stranici www.1010waystobuywithoutmoney.org zajedno s cijenom.