Okrugli stol na temu uvođenja GOO u škole

Kategorija: Staro

altU utorak, 20.05.2014.g. u 17 sati, u Centru za mlade u Grabriku održat će se okrugli stol s temom uvođenja Građanskog odgoja i obrazovanja u škole. Facilitatorica okruglog stola je Emina Bužinkić iz Centra za mirovne studije iz Zagreba, a na okrugli stol su pozvani svi zainteresirani, osobito učitelji, nastavnici i profesori.

Udruga Carpe Diem zajedno s 22 organizacije civilnog društva iz cijele Hrvatske uključila se u GOO Inicijativu za sustavno i kvalitetno uvođenje odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo u odgojno-obrazovne institucije. GOO osigurava mladima razvoj osnovnih kompetencija (znanja, vještina te stavova i uvjerenja) koje im pomažu da razumiju svijet te doprinesu pozitivnim promjenama u društvu. Kao odgovorne građanke i građani, mladi mogu biti aktivni sudionici društvenog i političkog života.

​GOO priprema djecu i mlade da razviju kulturu mira i nenasilja, poštivanja ljudskih prava i preuzimanja odgovornosti, da bolje razumiju društvo u kojem žive, druge kulture te političke procese i donošenje odluka.​

​Pozivamo sve zainteresirane osobito učitelje, nastavnike i profesore da sudjeluju na okruglom stolu koji ima za cilj pobliže objasniti ciljeve inicijative te način provođenja GOO u školama.