Okrugli stol o govoru mržnje i cyberbullyingu

Kategorija: Staro

Okrugli stol LabinS početkom u 13:00 sati u ponedjeljak u Centru za mlade Grabrik održat će se okrugli stol na temu govora mržnje i cyberbullyinga, sve većeg problema u Europi pa i u našoj lokalnoj zajednici. Sudjelovat će učenici srednjih škola, predstavnici Grada i regionalnih info centra za mlade, a cilj je je informirati javnost, osobito mlade, o problemu govora mržnje među mladima.

Regionalni info centar za mlade UMKI iz Rijeke, udruga mladih Alfa Albona iz Labina, udruga Carpe Diem i udruga Bužimski izvori iz Gospića provode projekt "Neka se dobri glasovi čuju" čiji je cilj osvijestiti mlade o problemu nasilja na Internetu te ih educirati o problemu nasilja među mladima koja se odvija na Internetu posebice na društvenim mrežama. Do sada je kroz projekt realiziran on-line foto i video natječaj "Neka se dobri glasovi čuju", a u tijeku je provedba on-line kampanje "Upali pozitivu, ugasi nekulturu" kao i održavanje okruglih stolova u Labinu, Rijeci, Karlovcu i Gospiću. Ovaj projekt je dio Nacionalne kampanje "Dislajkaj mržnju" koja je dio kampanje Vijeća Europe "No hate speech movement".

Jedna od aktivnosti je i okrugli stol na kojem se raspravlja o problemu cyberbullyinga i govora mržnje u različitim oblicima. Cilj okruglog stola je informirati javnost, osobito mlade, o ovom problemu koji sve vise postaje velika prijetnja i problem cijele Europe pa tako i naše lokalne zajednice.

Na okruglom stolu sudjelovat će predstavnici Regionalnog info centra za mlade UMKI, udruge mladih Alfa Albona i udruge Carpe Diem te pročelnica UO za društvene djelatnosti Grada Karlovca i koordinatorica Preventivnog programa grada Karlovca Andreja Navijalić, mr.sc. Ivan Delić - Centar za socijalnu skrb Karlovac, predstavnik PU Karlovac - Odjel za prevenciju, učenici MIOŠ te Tehničke škole Karlovac.

Okrugli stol održat će se u ponedjeljak, 12.05.2014.g u Centru za mlade u Grabriku s početkom u 13 sati.