Otvaranje izložbe mladog fotografa Demjana Rožmana

Kategorija: Staro

IMG 4667 11U petak, 9. svibnja od 20 sati pozivamo vas na otvaranje izložbe mladog autora Demjana Rožmana.

Demjan Rožman mladi je karlovački fotograf koji se fotografijom aktivno bavi već pet godina. Njegovi počeci bili su eksperimentalne prirode, a zadnjih par godina trudi se na svojim fotografijama uspostaviti ravnotežu između maštovite i eksperimentalne, te profesionalne i konzistentne fotografije. Svoje fotografije do sada je već nekoliko puta izlagao na grupnim izložbama.

Izložba “Od prve zvijezde ravno“, kojom se predstavlja u Centru za mlade Grabrik, njegova je prva samostalna izložba koja prikazuje fotografije nastale u periodu između 2012. i 2014. godine. Teme njegovih fotografija su različite, ali uglavnom prezentiraju krajolik Karlovca, buđenje grada i prirode. Fotografije pejzaža često upotpunjuje modelom koji svojom prisutnošću daje jednu novu dimenziju njegovim fotografijama. Postavljanjem modela u centar kompozicije fotograf nam zapravo namjeno skreće pažnju s modela, te ga prezentira kao dio prirode.

"Najviše volim fotografirati sve što je dobro osvijetljeno, odnosno nemam omiljeni žanr i fotografiram sve što mi zapne za oko. Razlozi zašto neke stvari ne fotografiram najčešće su tehnički nedostatci, a rijetko kada je to manjak volje, uvijek sam otvoren za nove kadrove." Demjan Rožman

Izložbu fotografija “Od prve zvijezde ravno“ možete pogledati svakim radnim danom od 9 do 20 sati u prostoru Centra za mlade Grabrik, M. Vrhovca 13, do 30.05.2014. godine.

Izložba “Od prve zvijezde naprijed“ organizirana je u sklopu projekta “Klub mladih – Centar za mlade Grabrik“ udruge Carpe Diem, a financira ga Ministarstvo socijalne politike i mladih i Grad Karlovac.