Radionica o demokratskom obrazovnom modelu

Kategorija: Staro

altUtorak, 15.4.2014. od 16 do 19 sati, Centar za mlade Grabrik, Maksimilijana Vrhovca 13

Ako se želite iz prve ruke informirati o demokratskom obrazovanju, te saznati više o ovom obrazovnom modelu, ovo je jedinstvena prilika za Vas.

Teme:

  • škola Kapriole, principi rada i praksa demokratskog obrazovanja koju ova škola primjenjuje (različite aktivnosti učenja, organizacija aktivnosti i rasporeda, mentorstvo, koristi dobno miješanih razrednih odjela)
  • različitosti među demokratskim školama (od Summerhilla do Sudbury škole, o starim i novim demokratskim školama – po čemu su slične i što ih čini jedinstvenima)
  • teorije učenja ( metafora „oblaka znanja“ Yaacova Hechta, učenje ”s točke gledišta subjekta” Klausa Holzkampa)

Predavanje – radionica otvorenog je tipa i pozvani su svi zainteresirani građani, a posebice oni koji promišljaju o alternativama u obrazovanju. Kotizacija se ne plaća, ali Vas molimo da nam potvrdite svoj dolazak slanjem e-mail poruke na:  dragana.boljesic@slobodnaskola.hr

Predavanje i radionicu vodit će Niklas Gidion.

Niklas Gidion je prosvjetni djelatnik Demokratske škole „Kapriole“ (Freiburg, Njemačka) u kojoj radi već deset godina. Jedan je od suosnivača EUDEC-a, te je pet godina radio u Upravnom vijeću ove organizacije koja se bavi promicanjem demokratskog obrazovanja na EU razini.

NAPOMENA: Predavanje će se održati na engleskom jeziku a sudionicima ćemo omogućiti simultani prijevod, ako to bude potrebno