Radionice o novom GPM-u

Kategorija: Staro

pingvinU svrhu izrade novog Gradskog programa za mlade provedeno je istraživanje potreba mladih koje obuhvaća sva relevantna područja od interesa mladih.

Više o samom istraživanju i preliminarnim rezulatima govorit će se na konferenciji za medije 8.4.2014. (utorak) u Centru za mlade Grabrik u 11 sati.

Nakon prezentacije istraživanja (cca. 12 sati) održat će se radionica na temu rezultata istraživanja u world caffe obliku, odnosno prisutni (mladi, udruge, donositelji odluka) će se podijeliti u nekoliko grupa koje će davati prijedloge rješenja za konkretna područja koja su iskazana problematičnim tokom istraživanja. Očekivano trajanje radionice je do 15 sati.

Također donosimo raspored sljedećih radionica koje će se održati u sklopu izrade Gradskog programa za mlade, u trajanju 10-18 uz pauzu za ručak i pauze za kavu:

10.4 Aktivno sudjelovanje mladih u društvu - izgradnja civilnog društva, mobilnost i volonterizam mladih - Manuela Kasunić


24.4. Edukacija i informiranje mladih – formalno i neformalno obrazovanje, informiranje i savjetovanje - Mirela Travar


8.5. Slobodno vrijeme mladih - kultura, sport i hobiji – Ana Preveden


15.5. Mehanizmi potpore mladima - socijalna politika, zdravstvena zaštita i reprodukcijsko zdravlje – Ana Preveden


22.5. Osamostaljenje mladih - zapošljavanje, poduzetništvo te stambena politika – Anamarija Sočo


Projekt "Tko i kako do Gradskog programa za mlade" provodi udruga Carpe Diem u partnerstvu s Gradom Karlovcem, a financiran je od strane Europske komisije kroz program Mladi na djelu, točka 5.1. Sastanci mladih i osoba odgovornih za politiku prema mladima.