Prijavite se na audio radionicu

Kategorija: Staro

altSubota, 22.2. od 15 sati

U sklopu projekta „Klub mladih – Centar za mlade u Grabriku“ udruga Carpe Diem započinje sa još jednom radionicom. Audio radionica je namijenjena svima koji na bilo koji način rade sa zvukom – muzičarima, koji stvaraju zvuk, filmašima i kazalištarcima, koji kreiraju atmosferu kombinirajući zvuk, audioentuzijastima, koji se bave akustikom i reprodukcijom zvuka.

Prijave nisu potrebne, jedini uvjet je da ste mladi, a radionica je, dakako, potpuno besplatna.

Škakljaju li vas uši od užasnog zvuka u vlastitom filmiću koji snimate? Boli li vas glava nakon kataklizmički glasne probe s bendom? Htjeli biste snimiti svoje pjesme, a nemate milijune za profesionalni studio? Trodijelna serija radionica na temu audioprodukcije polaznike će upoznati s osnovnim principima i metodama snimanja i obrade zvuka te raskrinkati neke od zabluda koje zbunjuju čak i vrlo iskusne muzičare i filmaše.

Razvoj audioprodukcije, demonstracija njene gotovo neprimjetne sveprisutnosti i golem utjecaj na suvremenu svakodnevicu dočarat će polaznicima njen značaj i gotovo fantomsko djelovanje. Sadržaj radionica slijedit će logičan put od ideje do konačnog proizvoda dotičući se pritom elemenata kao što su izvori zvuka, muzički aranžman i instrumentalna tehnika, akustika prostora i psihoakustika, mikrofoni i ostala oprema za snimanje, sistemi reprodukcije zvuka, višekanalno snimanje i miksanje zvuka te međuovisnost zvuka i drugih medija.

Voditelj audionice je Viktor Volarić-Horvat, muzičar i snimatelj zvuka s višegodišnjim iskustvom studijskog rada i snimanja glazbe raznih žanrova, zvuka za film i radio, live razglasa i studijskim iskustvom kao multiinstrumentalist, većim dijelom pod okriljem karlovačke udruge Studio 8.

Projekt „Klub mladih – Centar za mlade u Grabriku“ financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.