ZEFF se otvara u četvrtak filmom o morskim psima!

Kategorija: Staro

sharkwaterNa Zelenom film festivalu(ZEFF) koji gostuje u Karlovcu sa dva filma u četvrtak i petak, 24. i 25.10.2013. u Centru za mlade na Grabriku prvo se prikazuje film Sharkwater. Projekcija počinje u četvrtak u 18:00h.

Sharkwater
Za redatelja Roba Stewarta, istraživanje morskhi pasa počinje kao podvodna avantura. Ono u što se pretvorila je postao cijeloživotni poduhvat vezan sa ravnotežom života na zemlji. Potaknut strasti prema morskim psima Stewart raskrinkava uvriježene stereotipe i medijsko prikazivanje morskih pasa kao krvožednih čudovišta koja su opasna za čovjeka te otkriva stvarnost ovih životinja kao glavnih kao stupova u evoluciji mora. Sniman u vizualno zapanjujućoj video tehnici , visoke rezolucije, Sharkwater vas vodi u mora koja su najbogatija morskim psima razotkrivajući korupciju veznau za izlov morskih pasa u vodama rezervata Cocos Island, Kostarike i Galapagosa. U nastojanju da zaštiti morskih pasa, Stewart se udružuje s poznatim borcem za spas kitova Paulom Watsonom iz organizacije Sea Shepherd Conservation Society.

Foršpan se može pogledati na sljedećem linku:
http://www.youtube.com/watch?v=te5MeQUX4kk

Ulaz na projekcije je besplatan, a uz projekciju održat će se i kratka prezentacija festivala i podjela promotivnih letaka. Gostovanje će se nastaviti u petak filmom A fierce green fire. Gostovanje organizira Udruga Carpe Diem, a ZEFF je projekt udruge "Ekološko socijalni forum" s ciljem popularizacije tema vezanih uz zaštitu prirode, zdravu hranu, pravo na prirodne resurse, zdravlje i zaštitu životinja iz Rijeke.

Carpe-Diem logo-Boja...................................zeff-manji.................................Logo Pravica 1 manji